FUTURE CITIZENS


Bright O. Richards

Future Citizens is een theaterserie van Bright O. Richards waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. Elke voorstelling vertelt een inspirerend verhaal over een vluchteling met een succesvolle carrière die zijn of haar plek in Nederland gevonden heeft. Future Citizens wil licht werpen op de skills en talenten die mensen mee nemen naar Nederland.

In Maaspodium vertelt Future Citizens het verhaal van Zaina. Zij vluchtte uit Rwanda en vond haar plek in Nederland. Ze werkt nu in de sociaal-juridische sector. Zaina wordt gespeeld door actrice Barbara Willemsen. Barbara is theatermaker en creative writer. Ze speelde in haar eigen voorstellingen als Soccer Mom en De Òrìṣà.

In Bijlmer Parktheater wordt het verhaal van Hafed vertelt. Hij vluchtte uit Yemen en werkt nu in de civiele techniek. Hafedh wordt gespeeld door podiumkunstenaar, comedian en TV-presentator Mo Hersi. In 2021 verscheen zijn eerste boek, ‘De inburgeringscursus voor witte mensen’.

De muziek in Future Citizens is door Nawras Altaky en Lamin Kuyateh. Future Citizens is een vervolg op de prijswinnende productie van New Dutch Connections, ‘The Bright Side of Life’. Een voorstelling als een middel om een inclusieve samenleving te bouwen. Future Citizens gaat over de zoektocht naar hoe we met elkaar verder gaan en wat we voor elkaar kunnen betekenen. De dialoog aangaan, een relatie opbouwen en verbinden. Dat is de essentie van Future Citizens.

ROTTERDAM | Maaspodium

Do 6 oktober, 19:30 uur

AMSTERDAM | Bijlmer Parktheater

Zo 16 oktober, 20:30 uur

Credits

Concept, inhoud, regie:      Bright O. Richards
Spel:                                        Barbara Willemsen, Mo Hersi
Compositie en muziek:      Nawras Altaky en Lamin Kuyateh
Decor en kostuums:            Laura de Jong
Tekst:                                       Babah Tarawally en Enne Koens
Artistiek advies:                    Javier Pinon