PROGRAMMA

AGENDA

PROGRAMMA
DAG TOT DAG

Dans
DEUS NOS ACUDI
Mozambique, 2022
Choreografie Pak Ndjamena

 

deus nos acudi (6- programma
deus nos acudi (1) - programma
deus nos acudi (8) - programma
deus nos acudi (5) - programma
deus nos acudi (3) @IVAN_BARROS (3) - programma
previous arrow
next arrow

In Deus Nos Acudi onderzoekt de Mozambikaanse choreograaf Pak Ndjamena hoe tradities en de culturele context waarin wij leven onze houding tegenover anderen bepalen. Wat zijn onze fysieke en emotionele mogelijkheden om vrijheid en geborgenheid te vinden in een wereld vol met tradities, symbolen, consumptiecultuur en raciale verschillen? Een wereld ontstaan uit onze koloniale geschiedenis.
Ndjamena vraagt zich af of ons lichaam vrij is of gebonden. Is ons lichaam origineel en autonoom of worden de ervaringen en de identiteit van ons lichaam beïnvloed door het culturele patroon waarin wij ons bevinden? In hoeverre wordt ons lichaam in zijn beweging, zijn houding en zijn reactie op de omgeving beïnvloedt door tradities, mondelinge overleveringen, symbolen en teksten die ons omringen. In zijn dans drukt hij heftige zaken uit als raciale identiteit, traditie, ritueel en twijfel.

’Er zijn momenten waarop alles zwart is en we niet kunnen zien, we voelen het leven als een diepe droom. Als we wakker worden zijn we een lichaam in een fysieke wereld met tradities, symbolen, rituelen waarin we gevoelens van angst, pijn, vervreemding maar ook van verbondenheid voelen. Waarin raciale verschillen sommige mensen macht geven en andere mensen marginaliseren’. Pak Ndjemena

Deus Nos Acudi is de live dansversie van een eerder door Ndjamena gemaakte dansfilm.

Credits

Choreografie: Pak Ndjamena
Dans & performance: Pak Ndjamena
Licht: Caldino Alberto Perema
Duur: 40 min

ROTTERDAM | MAASPODIUM
Do 5 oktober, 19:30 uur

AMSTERDAM | FRASCATI
Zo 8 oktober, 21:30 uur

ROTTERDAM | THEATER ZUIDPLEIN
Do 12 oktober, 19:30 uur

UTRECHT | THEATER KIKKER
Za 14 oktober, 20:00 uur