Afro_Vibes announcement

We have reached an unprecedented time in our world. The impact of COVID 19 remains incalculable and in responding to this crisis, borders have been shut and isolation is the only way to contain and treat the devastating impact. We send our best wishes to all who are in the throes of this crisis for safety, and health. This, even though we don’t know when, will pass. Festivals such as Afro_Vibes have ensured the exchange of art and ideas towards a better, compassionate, accessible and kinder world. And while physical crossing has to be curtailed for now, the Afro_Vibes Festival commits itself to continuing to cross all kinds of borders, and to facilitate a deeper understanding of culture across oceans and continents. Jay Pather.

De data van Afro_Vibes 2019 zijn bekend! Dit jaar is het festival van 3 t/m 13 oktober in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Afro_Vibes brengt opnieuw een spannend programma met actueel theater, dans, muziek en vormgeving/design uit Afrika. Dit jaar met voorstellingen uit Zuid-Afrika, Nigeria, Oeganda, Congo en Angola en uit Nederland. Een greep uit het programma: uit Nigeria komt Qudus Onikeku met een nieuwe dansvoorstelling, uit Zuid-Afrika komt Sibonele Dance project, uit Angola komt Companhia de Dança Contemporânea de Angola. Het volledige programma wordt bekend gemaakt in augustus.

Met ingang van 15 februari 2019 is Hans Lebouille (42) de nieuwe zakelijk leider van Afrovibes, het jaarlijkse festival van hedendaags theater, dans en muziek uit Afrika.

Na acht jaar vertrekt Katy Streek als programmeur bij Afro_Vibes. Katy zette het festival stevig op de kaart. Eerst als programmeur van het randprogramma (met een artists in residence programma voor talentontwikkeling, masterclasses en panelgesprekken). De afgelopen jaren zette zij samen met artistiek leider Jay Pather het volledige programma van het festival op en ontwikkelde zich tot het gezicht van Afro_Vibes. Het bestuur dankt Katy voor haar grote bijdrage aan de ontwikkeling van het festival.

Marjorie Boston is met ingang van mei onze nieuwe programmeur. Marjorie was t/m 2012 artistiek directeur bij productiehuis MC. In 2013 richtte zij RIGHTABOUTNOW INC op die professionele makers, talentontwikkelingsprogramma’s en internationale uitwisselingsprojecten begeleidt en het RIGHTABOUTNOW festival organiseert. De belangrijkste speerpunten voor Marjorie zijn het grootstedelijke en culturele diverse karakter van de stad, diversiteit en nieuwe vertelvormen. Speerpunten die volgens het bestuur uitstekend aansluiten bij het Afro_Vibes Festival. Marjorie: "Het lijkt me geweldig om mijn ervaring, energie en geloof in de kracht van kunst en cultuur in te zetten voor een organisatie als Afro_Vibes die zich ten doel stelt de wisselwerking tussen multidisciplinaire (podium)kunsten en cultureel divers breed publiek te bevorderen. Een internationale kunstinstelling die bovendien niet opziet tegen koerswijzigingen in het belang van kunst en cultuur en een mondiale samenleving". Welkom Marjorie!

Afro_Vibes heeft een nieuwe publiciteitsmedewerker / marketeer. M.i.v. juni is Khalid Ouaziz pr en marketing manager van het Afro_Vibes festival. Khalid is bedenker van De Kleurrijke top 100, hoofdredacteur en verantwoordelijk is voor de pr en media strategie van de Top 100. Maandag 27 mei was een eerste ontmoeting tussen Khalid (links op foto) en artistiek leider Jay Pather (rechts op foto) over de campagne voor het komende festival. Het Afro_Vibes team verwelkomt Khalid als nieuw lid van het team.

 

Pim Deul is benoemd tot nieuwe voorzitter van het bestuur van de stichting Afro Vibes. Pim Deul is oprichter van PDD Legal en heeft als juridisch adviseur 20 jaar praktijk ervaring binnen (semi) overheid en bedrijfsleven. Daarnaast is Pim mede oprichter en adviseur van Smart Zwart Collective, een dynamisch en invloedrijk netwerk bestaande uit professionals van kleur, die met elkaar  verbonden zijn door middel van inspiratie en stimulans. 

Tevens is Jade Schiff  tot het bestuur toegetreden. Jade heeft veel ervaring in project- en zakelijke leiding in de podiumkunsten, begeleiding van nieuwe makers en opkomend talent. Zij was tot eind 2018 programmamanager Roots & Routes. Jade is tevens eigenaar van Melody Movements.

Vrijwilligers gezocht!
Afrovibes is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Wil jij onderdeel zijn van een tof internationaal festival. Heb je zin om Afrovibes 2019 tot een succes te maken en plezier te hebben? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. 'Afrovibes Vrijwilliger 2019'.

Wat kan je doen:
We hebben jou hulp en expertise nodig voor taken als productie assistent, artiesten- en publiekbegeleiding, runner, chauffeur, zaalwacht en kaartverkoop.

Wat biedt Afrovibes:
Je krijgt een kijkje in de keuken van dit inspirerende festival. Je ontmoet interessante artiesten en mensen uit de internationale theater en festival wereld. Je krijgt een tof Afrovibes T-shirt. Je gaat gratis naar voorstellingen. En, je hebt veel plezier.

Waar en wanneer:
3 tot 13 okt 2019 in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht