Laden Evenementen

« Alle Evenementen

DEUS NOS ACUDI

oktober 8 at 21:30 - 22:10 CEST

In Deus Nos Acudi onderzoekt de Mozambikaanse choreograaf Pak Ndjamena hoe tradities en de culturele context waarin wij leven onze houding tegenover anderen bepalen. Wat zijn onze fysieke en emotionele mogelijkheden om vrijheid en geborgenheid te vinden in een wereld vol met tradities, symbolen, consumptiecultuur en raciale verschillen? Een wereld ontstaan uit onze koloniale geschiedenis.
Ndjamena vraagt zich af of ons lichaam vrij is of gebonden. Is ons lichaam origineel en autonoom of worden de ervaringen en de identiteit van ons lichaam beïnvloed door het culturele patroon waarin wij ons bevinden? In hoeverre wordt ons lichaam in zijn beweging, zijn houding en zijn reactie op de omgeving beïnvloedt door tradities, mondelinge overleveringen, symbolen en teksten die ons omringen. In zijn dans drukt hij heftige zaken uit als raciale identiteit, traditie, ritueel en twijfel.

’Er zijn momenten waarop alles zwart is en we niet kunnen zien, we voelen het leven als een diepe droom. Als we wakker worden zijn we een lichaam in een fysieke wereld met tradities, symbolen, rituelen waarin we gevoelens van angst, pijn, vervreemding maar ook van verbondenheid voelen. Waarin raciale verschillen sommige mensen macht geven en andere mensen marginaliseren’. Pak Ndjemena

Deus Nos Acudi is de live dansversie van een eerder door Ndjamena gemaakte dansfilm.

Gegevens

Datum:
oktober 8
Tijd:
21:30 - 22:10 CEST
Evenement Categorie:
Site:
https://www.frascatitheater.nl/nl/agenda/1944/pak-ndjamena-mz/afrovibes-deus-nos-acudi

Locatie

Frascati
Nes 63
Amsterdam, 1012 KD Nederland
+ Google Maps
Telefoon
020 - 626 68 66
Bekijk de site van Locatie