Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DEUS NOS ACUDI

oktober 5, 2023 at 19:30 - 20:10 CEST

In Deus Nos Acudi onderzoekt de Mozambikaanse choreograaf Pak Ndjamena hoe tradities en de culturele context waarin wij leven onze houding tegenover anderen bepalen. Wat zijn onze fysieke en emotionele mogelijkheden om vrijheid en geborgenheid te vinden in een wereld vol met tradities, symbolen, consumptiecultuur en raciale verschillen? Een wereld ontstaan uit onze koloniale geschiedenis.
Ndjamena vraagt zich af of ons lichaam vrij is of gebonden. Is ons lichaam origineel en autonoom of worden de ervaringen en de identiteit van ons lichaam beïnvloed door het culturele patroon waarin wij ons bevinden? In hoeverre wordt ons lichaam in zijn beweging, zijn houding en zijn reactie op de omgeving beïnvloedt door tradities, mondelinge overleveringen, symbolen en teksten die ons omringen. In zijn dans drukt hij heftige zaken uit als raciale identiteit, traditie, ritueel en twijfel.

’Er zijn momenten waarop alles zwart is en we niet kunnen zien, we voelen het leven als een diepe droom. Als we wakker worden zijn we een lichaam in een fysieke wereld met tradities, symbolen, rituelen waarin we gevoelens van angst, pijn, vervreemding maar ook van verbondenheid voelen. Waarin raciale verschillen sommige mensen macht geven en andere mensen marginaliseren’. Pak Ndjemena

Deus Nos Acudi is de live dansversie van een eerder door Ndjamena gemaakte dansfilm.

Gegevens

Datum:
oktober 5, 2023
Tijd:
19:30 - 20:10 CEST
Evenement Categorie:
Site:
https://www.maastd.nl/nl/agenda/afrovibes-thursday-23/?type=maaspodium/

Locatie

Maaspodium
St. Jobsweg 3
Rotterdam, 3024 EH
+ Google Maps
Telefoon
010-2002500
Bekijk de site van Locatie