BÉNIN VIBRATIONS

Benin, Nederland 2022
Lucrece Atchade, Bonaventure Sossou, Feri de Geus & Noortje Bijvoets

*Algorithme*
In het tijdperk van internet is het blootleggen van seksualiteit op sociale netwerken, cyberpesten en nepnieuws verontrustend. Iedereen wil er goed uitzien, succesvol zijn, het maakt niet uit of we iemand anders worden. Wat trekt ons aan en houdt ons vast in deze virtuele, valse wereld? Algorithme is een reflectie op de grenzen van intimiteit in het digitale tijdperk.

Credits:
Choreografie : Lucrèce Atchade
Dansers : Lucrèce Atchade, Doegam Atrokpo, Irénée Viceho, Bonaventure Sossou
Productie: Compagnie Walô (Benin)

*Le Bien et le Mal*
Er wordt gezegd dat tweelingen al in de baarmoeder met elkaar in oorlog zijn. Menselijke relaties bestaan vaak uit de wens om te domineren, uit onenigheid, onrechtvaardigheid en ongelijkheid. De drang om te overheersen creëert conflicten, machtsmisbruik, discriminatie en hegemonie van de ene natie over de andere. Kunnen de mensen niet rechtvaardig leven in liefde, harmonie en vrede?

Credits:
Choreografie: Bonaventure Sossou
Dansers : Bonaventure Sossou, Doegam Atrokpo
Productie: Compagnie Walô (Benin)

* Gendarme Couché*
In het stedelijke leven van Benin botsen oude tradities met moderne opvattingen. In Gendarme Couché (verkeersdrempel) worden beide kanten zichtbaar. Voortjagend en afremmend wordt deze dynamiek zichtbaar in een spannende fysieke dialoog waarin de complexe percussieritmes uit Benins cultuur samenvallen met en botsen op de pulserende pianomuziek van John Adams.

Credits:
Choreografie: Feri de Geus, Noortje Bijvoets ism Rachelle Agbossou
Dansers: Rachelle Agbossou. Denise Ishola, Lucrèce Atchade, Doegam Atrokpo, Irénée Viceho, Bonaventure Sossou
Productie: Le Grand Cru (Nederland)

AMSTERDAM | Frascati Theater

Zo 9 oktober, 20:00 uur