Op 16 januari 2017 ontving Afrovibes een aangepast besluit van het Amsterdam Fonds voor de Kunst (AFK) op onze - op 1 augustus 2016 afgewezen - subsidie-aanvraag voor de Regeling vierjarige subsidies AFK 2017-2020.

De stichting Afrovibes (opgericht in 1999) is op zoek naar een nieuwe zakelijk leider voor gemiddeld ruim één dag per week (ca. 10uur p.w.).
De zakelijk leider zal op freelance basis voor Afrovibes werkzaam zijn. 

De stichting Afrovibes is organisator van een jaarlijks, meerdaags multidisciplinair festival in enkele steden in Nederland. Het festival haalt vernieuwende theater- dans- en muziekproducties uit (Zuidelijk) Afrika naar Nederland en laat werk zien van jonge spraakmakende en actuele theatermakers, choreografen en andere (podium-)kunstenaars. Het festival is omkleed met een stevig randprogramma en uitwisselingsprogramma voor publiek en professionele kunstenaars gericht op verdieping, contextualisering, publieksparticipatie en het delen van kennis tussen professionele kunstenaars en met publiek. Hoogstaande artistieke kwaliteit die van toegevoegde waarde is voor het kunstaanbod in Nederland is uitgangspunt in de programmering. Artistiek leider is de Zuid-Afrikaanse choreograaf en theatermaker Jay Pather uit Kaapstad. Naast het jaarlijks festival worden ook tussentijds enkele activiteiten georganiseerd, veelal in samenwerking met diverse partner-organisaties. De stichting is statutair gevestigd in Amsterdam.

Afrolijk
Deze Afrolijk editie, de eerste in Melkweg Amsterdam, begint om 21.30 uur in de Cinema met de exclusieve Nederlandse première van Afripedia, een documentaireserie over de nieuwe generatie Afrikaanse creatieve talenten die alle vooroordelen en stereotypen over Afrika van zich af werpen. Daarna, rond middernacht, nemen de DJ’s van Rituals, de nieuwe tak van AfroLosjes, de avond in Upstairs over met de beste Afro tracks, van Afro house en beat tot baile funk en trap. Afrolijk geldt tevens als de afterparty van Afrovibes, het jaarlijkse festival van hedendaags Afrikaans theater, dans en muziek uit Afrika dat onlangs in oktober plaatsvond.

Voor een filmische terugblik op het Afrovibes festival 2016 dat van 5 t/m 15 oktober plaatsvond in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam kijk dan hier:


Wegens succesvolle edities in 2014 en 2015 breidt Afrovibes dit jaar de expertmeeting uit naar maar liefst twee afleveringen:

Donderdag 6 okt 16:00 – 18:00 uur Stadsschouwburg Utrecht, gratis op vertoon van een avondkaart.
Op donderdag 6 oktober vindt een meeting plaats in de Stadsschouwburg Utrecht, gericht op "educatie en outreach". Keynote speaker is Marlene LeRoux, CEO van Artscape in Kaapstad en specialist in audience development.

Aanmelding en info over het programma via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.(o.v.v. expertmeeting + datum)

Vrijdag 7 okt 13:30 – 17:30 uur Compagnietheater Amsterdam, €5,- koop hier je tickets
Op vrijdag 7 oktober vindt een uitgebreid programma plaats in het Compagnietheater in Amsterdam, gericht op het festivalthema "modernity versus tradition". Keynote speaker is Jay Pather, artistiek leider van Afrovibes en curator van Infecting the City Festival.

Beide middagen staan in het teken van de uitwisseling van ervaringen tussen professionals en aankomende professionals in de (podium)kunsten van (Zuidelijk)Afrika en Nederland. Vanzelfsprekend worden de makers van de Afrovibes voorstellingen bij de meetings betrokken. Actieve betrokkenheid van de deelnemers wordt gestimuleerd. Moderator van de meetings is Quinsy Gario, dichter, theatermaker en performer.

MODERATOR Quinsy Gario
COORDINATOR Annet Huizing

Zien we je 5 - 15 oktober? De kaartverkoop is al gestart in Stadsschouwburg Utrecht, Bijlmer Parktheater, Maaspodium, De Nieuwe Regentes en Theater aan het Spui. De kaartverkoop voor het Compagnietheater Amsterdam start binnenkort!


Het programma van het Afrovibes Festival 2016 is bijna rond. Het festival is van 5 t/m 15 oktober 2016 in:

Amsterdam 5 t/m 8 oktober in het Compagnietheater (start verkoop aug.) en 7 oktober in het Bijlmer Parktheater
Utrecht 6 & 8 oktober in Stadsschouwburg Utrecht
Den Haag 9 & 10 oktober in Theater a/h Spui en 14 & 15 oktober in De Nieuwe Regentes
Rotterdam 9 oktober in het Maaspodium
Extra programma in de Kunsthal in Rotterdam op 1 & 2 oktober.

Het thema van het festival dit jaar is Modernity versus Tradition. Traditie geeft een gevoel van verbondenheid, het zijn vaak je roots en je herkomst en kan je houvast geven hoe je in de moderne en snel veranderende samenleving staat. Afrovibes heeft dit thema als uitgangspunt gekozen voor actuele voorstellingen en theater makers uit Afrika en uit Nederland. Lees verder voor een greep uit het programma uit Zuid-Afrika, Zimbabwe, Mozambique, Senegal, Kenia en Nederland.


Afrovibes zoekt enthousiaste vrijwilligers om het Afrovibes festival opnieuw tot een groot succes te maken. Wil je een kijkje achter de schermen van een internationaal festival en deel uitmaken van ons team? Weet je van aanpakken en lijkt het je leuk actief betrokken te zijn? Meld je dan aan als vrijwilliger!

UITVERKOCHT, maar wellicht in oktober terug. Blijf ons volgen. Sites of Memory is een theatrale boottocht door de binnenstad van Amsterdam over de 'verborgen' verhalen uit het slavernij en koloniale verleden. Een boottocht met vertellingen aan boord, performances en interventies vanaf de kade. De voorstelling is een mix van toen en nu, van wat we weten of liever niet willen weten. Het is een zoektocht naar ons gedeelde verleden, en ontmoeting in verhalen. We ontkennen niet, we vragen en we spitten. Beleef Amsterdam anders dan anders. Ga mee met ons op deze tocht en neem een duik in ons verleden.

Sites of Memory, theatrale boottocht in Amsterdam
Voorstellingen: 10, 11 & 12 juni 2016
Sites of Memory is een theatrale boottocht door de binnenstad van Amsterdam over de 'verborgen' verhalen uit het slavernij en koloniale verleden. Een boottocht met vertellingen aan boord, installaties en interventies vanaf de kade.