complete agenda

Evenement 

Titel:
Nannies Only
Wanneer:
24.09.2010
Waar:
Parktheater - Eindhoven
Categorie:
Toneel

Omschrijving

Nannies Only

Louise leest voor uit een rapport van de Waarheidscommissie over de excessen van de apartheid. Dan begint Mathieu over de ideologie van de rassenscheiding in Zuid-Afrika. Hij houdt een betoog over het behouden van culturen, waarvoor het in zijn visie noodzakelijk is om rassen te scheiden. Vragen en conclusies strijden om de aandacht. Welkom in de zwart-wit wereld die niet alleen in Zuid-Afrika bestond en bestaat, maar ook elders.
Louise van Wingerden is een 28-jarige actrice uit Zuid-Afrika. Zij speelt deels zichzelf. Wanneer zij vertelt dat elke blanke in Zuid-Afrika een zwarte nanny heeft, begrijp je nog beter wat je dan al lang weet: Louise spreekt uit eigen ervaring. Mathieu vraagt echter ook sympathie voor zijn ideologische uiteenzettingen. Vragen en conclusies strijden om de aandacht. Kijken naar Nannies only is als een achtbaanrit langs de menselijke ethiek.??
Gezelschap: Het Zuidelijk Toneel / tekst : Erik-Ward Geerlings / regie: Matthijs Rümke, Erik-Ward Geerlings / spel: Louise van Wingerden, Esther Mugambi, Mathieu Güthschmidt
Duur: 90 min. Voertaal Nederlands/Afrikaans. €12,-
Eindhoven, Parktheater / do 23 t/m za 25 sep / 20.15 uur

Locatie

Parktheater
Venue:
Parktheater   -   Website
Straat:
Elzentlaan 50
Postcode:
5615 CN
Stad:
Eindhoven
Land:
Land: nl

Omschrijving

Adres: hoofdingang: Theaterpad 1, Eindhoven;
kaartverkoop/receptie: Theaterpad 1, Eindhoven

telefoon kaartverkoop: 040 - 2 11 11 22
telefoon overige afdelingen: 040 - 2 156 156

Bereikbaarheid: http://www.parktheater.nl/routebeschrijving.htm